Judam toliau.
Šiokie tokie paskaičiavimai ir pamatavimai. Didžiojo ir mažojo steibų išmatavimai skiriasi keliais mm todėl, kad modelyje stiebas statomas ant karkaso, o ne ant dugno - taip prapuola keli mm.

Toks vaizdas yra dabar: sudėjau visokias smulkmenėles, kurios turi būti padaromos iš vielos pagal šablonus. Naujų šablonų nėra, tai teko susivokt pačiam.

Fotografijos sudėtos kartu su atitinkamomis ištraukomis iš instrukcijų.

Šitas žiedas, kaip ir tar, kuris ant balkio, kur statysis didysis stiebas man kelia abejonių. Manau, kad turėtų būti kažkas panašaus į tai, beje ir brėžiniuose matyti.

Toliau stiebai. Pasidariau iš medienos, kokios turėjau. Nudažiau tokia pat spalva kaip ir dalys pateiktos detalių rinkinyje. Nemanau, kad kas nors baisiai norėtų sukti tuos stiebelius iš kartono - pridėkit šablonus ir išmeskite tas detales, sutaupysit popieriaus

Didysis stiebas - terminijos nežinau, mažu kas pasufleruosite - vokiškai "Großmast"

Pažiūrėjus į instrukcijas trūksta man vieno žiedo (tas kur žemesnysis), prie kurio bus blokas, per kurį bus keliama trikampė burė. Per likusius tris žiedus rišis virvės, kurios įtvirtina stiebą.
Brėžiniai

Kitas dalykas detalė Nr. 46 - parodyta raudona rodykle. Taip atrodo jos išpildymas kartone.

Tai judri dalis - žiedas su kabliu - už jo kabinasi didžioji burė ir jo pakalba ji pakeliama į viršų. Dalies diametras yra didesnis negu stiebo, todėl žiedas su kabliu laisvai juda aukštyn žemyn - dar ir trys ratukai yra ant to žiedo, kad jam slankioti lengviau būtų.
Vienareikšmiškai daryt šablona, nes detalė Nr. 46 niekam tikusi ir labai nerealistiškai atrodys.
Brėžinys

Sprietbaum - stiebas didžiajai burei.

Kleinemast - mažasis stiebas

Stiebas mažajai burei

Bendras vaizdas

Dar viena problematiška vieta - detalė Nr. 40. Prie jos tvirtinsis virvė nuo didžiojo stiebo, per ją kelsis trikampė burė. Detalė iš plono popieriaus vargu bau atlaikys apkrovas. Aš ją impregnavau super klijais, bet turbūt ir tai nepadės, manau verta siūlyt šabloną iš tvirtesnės medžiagos.