Sugalvojau ir aš pagaliau pagerbti konkursą savo dalyvavimu. Tam pasirinkau Airfix 1/76 mastelio Churchill AVLB modelį.
Churchill Armoured Vehicle Launched Bridge arba liaudiškai tiesiog Churchill Bridge Layer buvo skirtas improvizuotam nedidelių kliūčių (pvz. griovių) įveikimui. Tilto keliamoji galia 60 tonų, o pastatomas jis per pusantros minutės. Modelis vaizduoja ankstyvojo pokario variantą. Keli tokie yra išlikę iki šių dienų.
Kadangi tai senovinis Airfix, pagrindinis tikslas yra jį tiesiog pabaigti. Kartu su tinginiu kankinam jį jau nuo vasario vidurio. Detalizacija (modelio, ne tinginio) nykstamai menka, liejimo kokybė baisi, guminiai vikšrai tragiški. Pvz. pagrindinius ratukus (o jų čia gyvas galas) vienyja tik tai, kad visi jie apvalūs. Beje, man jau tapo tradicija klijuojant modelį pamesti kokią nors detalę. Šįkart tai kaip tik ir buvo vienas ratukas. "Buterbrodas" iš kelių plastiko skrituliukų kuo puikiausiai jį pakeitė. Netgi atrodo įtartinai simetriškas, lyginant su kitais.
Šitą modelį, siekiant tikslumo, labiau apsimokėtų darytis pačiam nuo nulio. Be to, mano perdrožinėjimai visada pavirsta eiliniu "Nacionaliniu futbolo stadionu". Todėl pagražinimų bus minimalus minimumas.