F-15I / Zarkov / 1:32 / Kartonas

#

Re: F-15I / Zarkov / 1:32 / Kartonas

Standartinė Prunce » 2011 Sau 15 (Šeš) 1:29

"Caras" rašo:
Padariau vertikalius stabilizatorius

A kas tas par velns yr i su kou ons jiedams? :(
Tai tiek
Prunce
Modeliuotojas

Standartinė Miezis » 2011 Sau 15 (Šeš) 1:42

Prunce rašė:"Caras" rašo:
Padariau vertikalius stabilizatorius

A kas tas par velns yr i su kou ons jiedams? :(
Tai tiek

Manau Caras norėjo pasakyti, jog padarė kilius. O tai yra vertikalios plokštumos, kurios neleidžia lėktuvui savaime sukinėtis apie statmeną sparnams ašį. :)
Miezis
Naujokas

Standartinė geris » 2011 Sau 15 (Šeš) 13:14

Nesupratau, Pranai, kas neaišku? Kylis arba vertikalusis stabilizatorius, prie jo jungiasi posūkio vairas. Yra ir horizontalusis stabilizatorius, prie kuro jungiasi aukščio vairas. Kaip miezis jau minėjo, stabilizatoriai - nejudamos plokštumos, prie kurių jungiasi judančios plokštumos i visa tai sudaro lėktuvo uodegą. O caras minėjo daugiskaitą, nes pas jį tie stabilizatoriai yra du ;)
Paveikslėlis47%
Paveikslėlis
Paveikslėlis59%
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
geris
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė Prunce » 2011 Sau 15 (Šeš) 15:52

Va, tai aš ir norėjau išgirsti. Aš tai supratau, ką "Caras" norėjo pasakyti. Bet ar įdomu būtų, jei laivuose pradėtume stiebus vadinti "pasviras stiebas", "Pirmas stiebas", "antras stiebas"? Viskas juk turi tikslius pavadinimus, tai ir vadinkime juos taip, kaip įprasta per amžius :D (nors aviacija tų amžių ir ne tiek daug, kaip laivynas, skaičiuoja). Nežinai, geriau pasiklausk. Stabilizatorius yra stabilizatorius, kilis - kils. Ir t. t. Žinoma, į visą šią mano "dribidieniją" galima dėmesio nekreipti. Bet... Modeliuodami technikos objektus, mes kaip ir įsiparteigojame turtinti savo žinias, skleisti jas, taisyti klaidas. Būtų "Caras" pasakęs apie vertikalų stabilizatorių kokiam Kairiui, Paksui, Lapėnui,... ką jie pamanytų? :D
Tai tiek
Prunce
Modeliuotojas

Standartinė gede » 2011 Sau 15 (Šeš) 20:13

Prunce rašė: Būtų "Caras" pasakęs apie vertikalų stabilizatorių kokiam Kairiui, Paksui, Lapėnui,... ką jie pamanytų?
Na tam paskutiniam, tai jau giliai dzin, kaip ten "Caras" tą "uodegą" pavadino http://www.lrytas.lt/-12003121391199477354-panev%C4%97%C5%BEio-rajone-%C5%BEuvo-%C5%BEinomas-lak%C5%ABnas-v-lap%C4%97nas-papildyta-18-val-30-min-video-nuotraukos.htm ;) . Ir šiaip, jeigu bendrai paėmus-atskirai padėjus, tai įdomų būtų apklausti forumiečius, kiek iš jų suprato apie ką čia apskritai kalbama, pvz man tai tamsus miškas tie kiliai ir stabilizatoriai, aš save pagaunu ir taip per daug prie kompo sėdint, nuotraukas žiūrint, jei tą laiką skirčiau klijavimui, jau daug būčiau nuveikęs, o jeigu dar pradėti techniniu žargonu domėtis, tai jau nieko nebesuklijuosi ir per dešimt metų(IMHO). Taip kad gal nepulkim į kraštutinumus, ne universitetas visgi ir ne mokslų daktarai čia dauguma :lol: .O jeigu jau aš tiek žinočiau, kiek Pranas reikalauja, tai nfg aš tuos popierinius modelius klijuočiau, eičiau 1:1 masteliu ir pasigaminčiau, nors "diela" būtų :lol:
gede
Modeliuotojas

Standartinė Miezis » 2011 Sau 15 (Šeš) 21:16

Tobulėti yra gerai, todėl reikėtų džiaugtis, jog tokie kolegos, kaip Pranas stengiasi praturtinti mūsų techninį žodyną ir supratimą. Bet mes čia jau visai Off-Topic nusivažiavom man atrodo. ;)
Miezis
Naujokas

Standartinė PzKpfw72 » 2011 Sau 15 (Šeš) 22:30

Ei, ei :evil: - temoje kalba eina apie modelį, kuriame man imponuoja surinkimo ir darbo kultūra. Tiesu, švaru, tvarkinga - ko dažnai trūksta kur kitur...
Vartotojo avataras
PzKpfw72
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė auktis » 2011 Sau 16 (Sek) 14:09

Surinkimo kokybė ir tempai maloniai stebina :) Taip pat gerai atrodo ir kamufliuotas F-15, kas tikrai nėra dažnai matoma :)

Bet... nesusilaikysiu ir tyliai pamurmėsiu OT tema, jei jau ji tokia atsirado. Manau, daiktus reikėtų vadinti tikrais pavadinimais (nors aišku ir taip galima suprasti apie ką kalba eina). Kilis ir yra kilis, niekur nesu matęs jo vadinant vertikaliu stabilizatoriumi (nebent gal tiktų pavadinti vertikaliaja plokštuma), kaip ir nesu girdėjęs apie stabilizatorių skirstymą į "horizontaliuosius", "vertikaliuosius" ar dar kokius. Tą patį, manau, ir norėjo Prunce iš pradžių pasakyti. Ir joks čia techninis žargonas, tiesiog terminai. Kaip atrodytų, jei pvz. įprasto lengvojo automobilio bagažinės dangtį pavadintumėme pvz. "galiniu kapotu"? Situacija visiškai analogiška :lol:
Vartotojo avataras
auktis
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė Caras » 2011 Sau 16 (Sek) 16:00

auktis rašė:...tempai maloniai stebina...

Man atostogos, vaikai darželyje, žmona dirba, ar gali būti geresnės sąlygos modeliavimui :!: :!: :!:
Vytautas Bartkus
Vartotojo avataras
Caras
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė Prunce » 2011 Sau 16 (Sek) 19:18

"Gede" rašo:
Na tam paskutiniam, tai jau giliai dzin, kaip ten "Caras" tą "uodegą" pavadino

Tegul ir taip, bet, manau, kad šis žmogus buvo AVIATORIUS iki kaulų smegenų. Ir būtent tokius žmones turėtume gerbti aviacinius dalykus vadindami tikraisiais terminais. Juk šiais laikais nedidelė problema sužinoti bet kurios detalės aviacinį, jūrinį, tankistų, geležinkeliečių (...) terminą. Tokį, kokiu jis turi vadintis tikrovėje. Mane , pavyzdžiui, tikrai įžeistų klausimas : "Kiek laivas nuplauks per valandą, jei jo greitis yra 15 mazgų per valandą?" Nieko asmeniško...
Tai tiek
Prunce
Modeliuotojas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Karinė aviacija nuo 1947 m. / Military aviation after 1947 / Bоенная авиация с 1947 года

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias