Pradėjau automobiliukus rinkti gūdžiais sovietiniais laikais, kai man buvo kokie dešimt arba mažiau metų. Kadangi turėjau kažkiek surinkęs tų modelių, tai tęsiu šį reikalą ir dabar.
O aš štai ką turiu savo kolekcijoj iš legendinių TSRS automobilių šiai dienai: ГАЗ-М20В «Победа» ЗИМ-12 ЗАЗ-968А «Запорожец» «Москвич-400-420А» ГАЗ-21И «Волга» ВАЗ-2103 «Жигули» УАЗ-469 ГАЗ-24 «Волга» ВАЗ-2121 «Нива» ГАЗ-69 «Москвич-408» ГАЗ-13 «Чайка» ВАЗ-2102 "Жигули" УАЗ-452В ЗИС-110 ЗАЗ-965А «Запорожец» ГАЗ-22 «Волга» ГАЗ-11-73 "Москвич-423Н" ВАЗ-2108 "Спутник" ЗИС-101А ГАЗ-М20 "Победа" кабриолет СМЗ-С3А ВАЗ-2101 "Жигули" РАФ-2203 "Латвия"
Tiesa, tavo kolekciją galima būtų pavadint VIP, o mano ECONOMY, nes maniškiai IST modeliai, deja, nėra tiek išbaigti (interjeras, dalinai eksterjeras), tačiau kaip istorinis faktas - manau ir maniškiai turi šiokią tokią vertę... Ir dar viena tiesa, kad renku ir analogišką lenkišką seriją, kurioje apart tarybinių, yra ir soc. lagerio „autopromo“ egzemplioriai
Tai be abejo kad kolekcija turi vertę. Kolekcijos vertė priklauso ne tik nuo modelių kokybės, bet ir nuo jos pilnumo. Mūsų abiejų kolekcija galima būtų pavadinti teminėmis, t.y. SSRS ar Rusijos gamybos auotmobiliai. Tai kuo labiau užpildai, tuo kručiau
Aš turėjau svajone visus ferrari surinkti ir, kad raudoni būtų, bent jau dauguma, bet susiradau visus ferrari modelius, kiek jie tų mašinų prigaminę, tai kur tau, gyvenimo neužteks, per mėnesį reikėtų nupirkti po kelis modelius