Šįkart man pačiam gan neįprastas objektas - visų pirma mastelio atžvilgiu. Tačiau baigęs šį aparatuką galiu pasakyti, kad tikrai ne paskutinis antžeminės technikos vienetas 1/72 mastelyje.
Taigi trumpai apie prototipą:
M997 yra gan plačiai žinomo ir naudojamo JAV kompanijos AM General gaminamo HMMWV (visiškai sucivilinta šio aparato versija vadinama Hummer, tačiau H2 ir H3 modeliai jau mažai ką beturi bendro su karine technika) versija skirta sužeistųjų ir sergančiųjų gabenimui. Dar ši versija kartais adinama "Maxi ambulance" kadangi gali gabenti iki 4 paciantų neštuvuose, kai tuo tarpu egzistuoja ir kita "greituškė" HMMWV bazėje tegalinti gabenti 2 neštuvus.
Mano surinkta versija visų pirma išsiskiria netradicine spalvų gama, kadangi nutariau sukurpti kažkur Afrikoje savo dienas leidžiančio Jungtinių tautų kontingento medikų automobilį. Taigi pasirinkau tipinę JT baltą pagrindinę spalvą ir pabandžiau trafaretų metodu nupaišyti "UN" raides. Pats metodas gana geras, tačiau pirmo blyno taisyklė liko galioti ir užrašai atrodo kaip gerokai nevykę grafiti
Sekanti naujiena - Valejo pigmenai. juos sausus panaudojau purvinimui. Keista bet nuotraukose matoma "purvo" spalva atrodo gerokai žalesnė negu realybėje. Bendras purvinimo vaizdas mano akiai pakankamai neblogas, taigi pigmentus naudosiu ir ateityje panašiu būdu ir panašiems tikslams.
Patobulinimai minimalūs:
Apsauginių lankų vidurinėje dalyje esantis tinklas - vietoje aklinos štampuotės yra uždėtas tinkliukas (nemasteliška, bet gerokai geriau negu imitacija)
Padangų protektorius - vietoje "slikų" savadarbis protektorius.
Transportavimo kilpos kapote - vietoje imitacijos liejinio, temptos plastmasės kilpos.
Na ir nuotraukos: